Zdravo, ja sam

Matija!

Verovatno se pitaš zašto ti dosađujem...

Pretpostavljam da si prilično zauzet kao i ostali odrasli. Odrasli su čudni. Uvek nekud jure, žure i ne stižu da se igraju. Ja uglavnom provodim vreme igrajući se. Nemam drugih obaveza. Mada u poslednje vreme mislim da neću moći da radim čak ni to. Ispričaću ti zašto ako imaš malo vremena.

RODE

Rode su me donele pre 4 godine, kako mi je Mama rekla. Ona kaže da je bila jako srećna tada i da su joj išle suze od radosti. Nije mi to baš jasno, meni idu suze kada me nešto jako boli ili kada Mama seče luk ali eto… njoj idu od radosti… Ali kao sto sam već rekao, odrasli su čudni.

SMA

Mami su doktori rekli da ja imam SMA. Ne znam sta je to, ali svaki put kada mamu pitam, umesto odgovora zaplače. Ali mislim da ovog puta nije od radosti.

POMOĆ

Za taj SMA su neki doktori na drugoj strani sveta napravili lek. Lek samo treba nekako da dođe do mene, da bi Mama konačno prestala da plače (ili nastavila ali ovaj put opet od radosti).

Moji drugari

Ja nisam jedini koga je napala ta SMA veštica. Ima nas 114. Pročitajte i pogledajte priče od mojih drugara.

NAJNOVIJE VESTI

O UDRUŽENJU SMA SRBIJA

Udruženje SMA Srbija osnovali su 2016. godine udruženim snagama roditelji dece obolele od SMA kao i odrasli pacijenti obolele od SMA u cilju sve većih potreba za koordinacijom aktivnosti, kako se perspektiva za terapije menjala veoma brzo.

Primarni cilj udruženja bio je omogućavanje pristupa medicinskom lečenju svim obolelima od SMA, nezavisno od godina i tipa bolesti.
Naša misija je da se izborimo na pravo za kvalitetan i dostojanstven život svih ljudi u Srbiji koji boluju od SMA.

Inicijativa i posvećenost SMA pacijentima za nas su primarni!

Udruženje SMA Srbija u medijima
This error message is only visible to WordPress admins

Unable to retrieve new videos without an API key.

Treat NMD