Zdravo svima, ja sam Lazar!

Kod mene je bolest dosta napredovala. Fizioterapeut i ja smo se mučili sa vežbama, a mama i tata su gledali kako mi je sve teže da jačam mišiće i često su bili tužni. Kada smo se sa našim SMA drugarima izborili za lek, počeo je napredak.

Pogledajte na snimcima. Sam se okrećem, konačno! Pre pola godina o tome nisam mogao ni da sanjam. Mišići su mi jači, ruke pokretnije i sve više mogu da se sam igram svojim igračkama. Do skoro nisam mogao ni da se oslonim na kolena a sada u tom položaju mogu i glavu uspravno da držim. A znate šta je najbolje od svega? Moja kriva kičma je ojačala i sada mogu sam da sedim, bez ičije pomoći.

Možda vama sve ovo ne zvuči dovoljno da bi se ovoliko radovao, ali moji roditelji i ja smo najsrećniji kada možemo zajedno da sedimo i gledamo film a da me niko od njih ne drži. Jedva čekam da još napredujem i da moj fizioterapeut i ja još više vežbi naučimo da radimo. Napokon se radujem vežbanju jer stalno iščekujem šta ću novo uspeti da uradim i čime ću opet nasmejati moje roditelje.

Категорије: napredak