Predsednik „CarGo“ udruženja Aleksandar Vučić i vodeći članovi pomenutog udruženja – Miljana Veselinović i Vukašin Mihailović ugostili su predsednicu našeg udruženja – Oliveru Jovović i dve članice – Aleksandru Janković i Ivu Ignjatović.

Suštinska tema sastanka svodila se na poboljšanje kvaliteta života osoba sa invaliditetom i uključivanje u društvena događanja. Predstavnice našeg udruženja istakle su da primarni problem nastaje kada osoba sa invaliditetom ne može da se preveze do željene destinacije. Predsednik „CarGo“ udruženja, pokazavši empatiju prema potrebama OSI, izneo je želju o uvozu kombija koji bi bili prilagođeni svakome ko se kroz život nosi sa bilo kakvom vrstom ograničenja u kretanju. Ono što je članove našeg udruženja prijatno iznenadilo je informacija o koracima koji su unapred preduzeti i radosnom vešću  da će pomenuta vozila u najskorijem periodu biti na usluzi OSI. Vozila garantuju sigurnost, udobnost i bezbednu vožnju, a korisnike invalidskih kolica će posebno obradovati rampa putem koje će sa svojim pomagalima najbezbednije moći da se smeste u vozilo i upuste u prijatnu vožnju.

A onda je usledilo pravo iznenađenje za obolele od spinalne mišićne atrofije. Nakon izloženog problema o otežanim uslovima za odlazak do bolnice na primenu terapije Spinrazom, predsednik „CarGo“ udruženja odlučio je da obolelim korisnicima na teritoriji Beograda omogući da potpuno BESPLATNO dodju do bolnice i nazad, danima kada primaju terapiju i imaju zakazane kontrolne preglede. Taj humani čin je zabeležen u ugovoru, koji je zvanično sklopljen između dva udruženja, potpisan od strane predsednice našeg udruženja Olivere Jovović i predsednika udruženja građana „CarGo“ Aleksandra Vučića.

Nakon višečasovnog razgovora u prijatnom ambijentu, lideri i članovi oba udruženja dali su izjave u medije o sklopljenom dogovoru i udruženim snagama u nečemu što će obolelima od SMA ubuduće biti od velikog značaja.

Željno iščekujemo da sa vama podelimo još mnogo ovakvih vesti!

Udruženje SMA Srbija,
Beograd,
26.08.2019.

Категорије: Vesti